Voordelen En Nadelen Van Een UV-sterilisator Voor Bronwater

Er zijn veel verschillende voor- en nadelen van UV-sterilisatoren voor bronwater. Voordat u er een installeert, moet u een voorfilter installeren. Voorafgaand aan UV wordt vaak een voorfilter van vijf micron geplaatst. Een absoluut filter dat vóór UV wordt geïnstalleerd, verwijdert parasieten. Een hoge dosis UV-licht kan echter parasieten als Giardia en Cryptospernium inactiveren. Het ultraviolette licht moet zo worden geïnstalleerd dat schade aan uw bronpomp wordt voorkomen.

Klasse A UV-sterilisator

Klasse A UVsterilisator

Hoewel een UV-sterilisator water kan desinfecteren, is het alleen effectief als het water wordt gefilterd. Dit is echter niet altijd mogelijk. De stroomsnelheid die een UV-sterilisator aankan, is ook van cruciaal belang. Typische stroomsnelheden voor thuis en kleine bedrijven zijn 10 tot 20 gpm. Als u in Noord-Californië woont, overweeg dan om een UV-sterilisator aan te schaffen die hetzelfde debiet aankan. Het is echter belangrijk om te weten dat deze UV-sterilisatoren geen water desinfecteren dat is verontreinigd met een hoge concentratie bacteriën.

  • Is een UV-filter nodig voor bronwater?

    Voor een waterfilter is geen UV-zuivering nodig, maar voorafgaand aan een UV-systeem is wel een waterfilter nodig. UV-systemen zijn het meest effectief als het water helder is, dus ze moeten een voorfilter van minimaal vijf micron hebben om te voorkomen dat levende organismen zich achter losse deeltjes verschuilen.

  • Wat is het nadeel van het gebruik van UV om water te desinfecteren?

    Een nadeel van UV-behandeling is dat de desinfectie alleen binnen het UV-aggregaat werkt en dus niet beschermt tegen latere besmetting in het distributienet. Bij chemische desinfectie worden de celmembranen van micro-organismen geoxideerd en vernietigd, waardoor de organismen worden gedood.

Wanneer u een klasse A UV-sterilisator kiest, moet u weten dat deze alleen effectief is als het water erg schoon is. Dit komt omdat UV-waterdesinfectie bacteriën alleen kan bereiken als het water erg schoon is. Bovendien is er geen stroomafwaartse restdesinfectie, wat betekent dat het niet werkt in combinatie met andere systemen die bacteriën introduceren na het UV-desinfectieproces. Dit is de reden waarom sommige UV-sterilisatoren niet geschikt zijn voor de behandeling van stadswater.

Zorg er bij het kopen van een UV-sterilisator voor dat u er een kiest die geschikt is voor de maat van uw inkomende pijp. Een 6-gallon UV-sterilisator is niet genoeg om bronwater in een klein huis te behandelen. Voor een groter huis met twee tot vier personen is een klasse A UV-sterilisator noodzakelijk. De lichten op klasse A-systemen zijn de hele tijd aan en het ultraviolette licht doodt bacteriën als het er doorheen gaat.

  • Wat zijn de voor- en nadelen van zuiveringswater met UV-stralen?

    Verwijdert geen opgeloste onzuiverheden: UV-waterzuiveraar doodt bacteriën en virussen maar verwijdert geen opgeloste onzuiverheden zoals pesticiden, roest, arseen, fluoride enz. Zet hard water niet om in zoet, zacht water. Geen wateropslagtank: de meeste UV-waterzuiveraars hebben geen wateropslagtank.

  • Werkt UV-licht op bronwater?

    De beste manier om bronwater te behandelen is met een ultraviolet (UV) waterdesinfectiesysteem. UV-filtratie wordt steeds populairder als een waterbehandelingssysteem voor het hele huis voor eigenaren van particuliere bronnen, aangezien UV-watersterilisatoren 99,99% van de virussen, bacteriën en andere microben effectief uit het water kunnen verwijderen.

Effectiviteit

Als het gaat om de effectiviteit van een UV-sterilisator voor bronwater, is het antwoord discutabel. UV-sterilisatoren verwijderen schadelijke chemicaliën uit water, maar ze zijn niet effectief voor het verwijderen van ijzer en bacteriën, die drinkwater uit een put onveilig maken. Deze apparaten moeten worden gebruikt in combinatie met een filtersysteem voor het hele huis. Dit systeem moet KDF-85-media gebruiken om ijzer en waterstofsulfide te filteren.

Een ultraviolette sterilisator is effectief voor het doden van bacteriën, cysten en andere microben die in water kunnen groeien. Omdat UV DNA vernietigt, verbreekt het het vermogen van het organisme om zich voort te planten en te infecteren. Zodra de UV de microben in het water doodt, is het water veilig om te drinken. Het licht is bijzonder effectief voor het doden van chloorresistente bacteriën. Als u niet zeker weet of een UV-sterilisator geschikt is voor uw water, neem dan contact op met een professional.

  • Wat zijn de voor- en nadelen van UV-licht?

    De beste manier om bronwater te behandelen is met een ultraviolet (UV) waterdesinfectiesysteem. UV-filtratie wordt steeds populairder als een waterbehandelingssysteem voor het hele huis voor eigenaren van particuliere bronnen, aangezien UV-watersterilisatoren 99,99% van de virussen, bacteriën en andere microben effectief uit het water kunnen verwijderen.

Als je bang bent dat je water niet schoon genoeg is om te profiteren van een UV-sterilisator, probeer dan voorfiltratie. Het verwijdert sediment, kleur en troebelheid. Voorfiltratie zal ook een ophoping van mineralen op de lamp voorkomen. Overweeg ook om een fosfaatinjectiesysteem of een waterontharder te installeren, dit kan ophoping voorkomen. Er is echter één belangrijk nadeel aan het gebruik van een UV-sterilisator voor bronwater: u moet deze permanent installeren. De kosten van het gebruik van een ultraviolet apparaat bedragen ongeveer € 100 per jaar, en onderhoud is noodzakelijk. Naast de kosten voor het vervangen van de UV-lamp, moet u de grootte van het ultraviolette apparaat bepalen. De hoeveelheid waterstroom bepaalt of het apparaat al dan niet effectief is.

Installatie

Als u overweegt een UV-sterilisator voor uw bronwatervoorziening te installeren, moet u weten dat het essentieel is om het water te testen voordat u het gebruikt. Hoewel UV-licht bacteriën en andere verontreinigingen steriliseert, verwijdert het geen dode organismen, dus het is van vitaal belang om een bacteriële test te laten uitvoeren voordat u een UV-waterbehandelingssysteem installeert. Als de eerste test een laag aantal bacteriën aantoont, is het waarschijnlijk dat andere verontreinigingen in uw bronwatervoorziening niet aanwezig zijn.

Het installatieproces van een UV-sterilisator voor bronwater is vrij eenvoudig. Eerst moet u de isolatiekleppen en het slabbetje installeren, waarmee u monsters van uw water kunt nemen. Installeer vervolgens de koperen leidingen en de UV-lichtbuis. Zorg ervoor dat u de instructies van de fabrikant volgt, aangezien voor sommige mogelijk aanvullende installatiestappen nodig zijn. U moet ook een kogelkraan installeren, waarmee u de UV-sterilisator kunt isoleren van de rest van het leidingsysteem.

U moet ook een voorfilter installeren voordat u de UV-watersterilisator installeert. Het hebben van een voorfilter voorkomt dat het UV-licht het sediment in het water binnendringt. Afhankelijk van de grootte van uw put, moet u mogelijk een voorfilter installeren om te voorkomen dat het UV-licht in het water komt. Het UV-licht kan niet doordringen als er veel sediment in het water zit.