Vernieuwen winkelcentrum De Koperwiek

Uitbreiding en vernieuwing winkelcentrum de Koperwiek
  • Uitbreiding en vernieuwing winkelcentrum
  • Meer sfeer en beleving
  • Nieuwe parkeergarage
  • Nieuw stadsplein
  • Vernieuwing metrostation
17 apr

Update verbouwing

De nieuwe ontwikkelingen in winkelcentrum de Koperwiek zijn goed zichtbaar.

Zo zijn de de glazen buien voor de nieuwe winkelunits rechts van de entree tegenover het gemeentehuis inmiddels af. Ook de entree zelf wordt steeds verder afgebouwd. Dit voorjaar zullen de verschillende nieuwe units worden afgebouwd!

Wereldhave vernieuwt winkelcentrum De Koperwiek. Het winkeloppervlak wordt vergroot en er is een parkeergarage gebouwd. De looproutes in het winkelcentrum worden beter met een extra onderdoorgang. Ook is inmiddels een horecaplein geopend met horeca, speelgelegenheid en op een later moment openbare toiletten.

Mensen gaan tegenwoordig minder naar (winkel)centra om alleen te winkelen, maar zien dit als een gezamenlijk dagje uit en combineren dit met bijvoorbeeld een bezoek aan de horeca. De beleving van een winkelcentrum wordt steeds belangrijker.

 

Wereldhave (de eigenaar van winkelcentrum De Koperwiek) wil daarom meer sfeer en beleving in het winkelcentrum aanbrengen. Een mix van grote winkels en kleine winkels met een onderscheidend assortiment en aanvullende voorzieningen zoals horeca kan daarbij helpen. Wereldhave wil waar mogelijk flexibel omgaan met de grenzen tussen detailhandel en horeca, zodat er ruimte is voor initiatieven die aansluiten bij de huidige wensen van de consumenten.

 

Om het bovenstaande te kunnen realiseren, verhuizen verschillende winkels naar andere locaties in de Koperwiek. Ook bouwt Wereldhave nieuwe winkelunits.

 

Klik hier voor nieuws over de Koperwiek.

 

Wereldhave ziet graag dat ook de uitstraling van het winkelcentrum aan de buitenzijde verbetert. Met name aan de Rivierweg zet Wereldhave in op zoveel mogelijk aantrekkelijke gevels met etalages en enkele winkelentrees. Zo geeft Wereldhave vorm aan de ambitie om van de Rivierweg een mooie stadsstraat te maken. De verbetering van de gevel gaat samen op met verbeteringen in de openbare ruimte en in de verkeersstructuur, waar de gemeente haar verantwoordelijkheid in neemt.

De afbeeldingen hiernaast laten impressies zien van het nieuwe winkelcentrum.
De fasering van de verbouwing van De Koperwiek is hiernaast te zien.

Voortgang

In maart 2017 is door de gemeente, Wereldhave en RET het startsein gegeven voor de ontwikkelingen. Tijdens een gezamenlijk informatiebijeenkomst werden de plannen gepresenteerd aan omwonenden van het Stadshart. 

 

De vernieuwing van het winkelcentrum De Koperwiek is in 2017 gestart. Na de (soms tijdelijke) verhuizing van een aantal winkels, wordt gewerkt aan de bouw van nieuwe winkelunits en het verbeteren van de looproute in het winkelcentrum. In oktober 2018 zijn de parkeergarage  en het centraal overdekte plein opgeleverd.

 

De fasering van de verbouwing van De Koperwiek is hierboven te zien.

 

Het pand van de Rabobank op het Stadsplein is in 2018 gesloopt om plaats te maken voor de uitbreiding van winkelcentrum De Koperwiek. Deze uitbreiding gaat naar verwachting starten in 2019. De bouw van het nieuwe metrostation wordt in het 2e kwartaal van 2019 gestart. Wanneer deze werkzaamheden bijna zijn afgerond, wordt gestart met de herinrichting van het Stadsplein.

 

Voor de beoogde planning van alle werkzaamheden in het centrum van Capelle klikt u hier.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over dit project?

Robin van GaalStuur een bericht
06 - 27979364010 - 284 8571maandag t/m donderdag