Vernieuwen winkelcentrum De Koperwiek

Een kloppend hart voor Capelle
  • Meer sfeer en beleving
  • Nieuwe parkeergarage
  • Centraal overdekt plein
17 mei

Feestelijke start vernieuwing Koperwiek

Op woensdag 17 mei gaven wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) en Pieter Polman (directeur Wereldhave Nederland) het officiële startsein voor de uitbreiding van winkelcentrum de Koperwiek. Dit deden ze door het plaatsen van een damwand met behulp van een grote kraan. De uitbreiding van de Koperwiek maakt onderdeel uit van de ingrijpende vernieuwing van het Capelse centrum. Naast het nieuwe speelplein worden er de komende periode ook gratis openbare toiletten en een 2-laagse parkeergarage met 280 gratis parkeerplaatsen ontwikkeld.

Wereldhave vergroot het winkeloppervlak en voegt extra parkeerplaatsen toe. Looproutes in het winkelcentrum worden beter en er komt een centraal overdekt plein met horeca, openbare toiletten en speelgelegenheid.

Mensen gaan tegenwoordig minder naar (winkel)centra om alleen te winkelen, maar zien dit als een gezamenlijk dagje uit en combineren dit met bijvoorbeeld een bezoek aan de horeca. De beleving van een winkelcentrum wordt daarom steeds belangrijker.

 

Samen met Wereldhave en de RET brengen we meer sfeer en beleving in het winkelcentrum. De vernieuwing van het winkelcentrum De Koperwiek is begonnen: na de (tijdelijke) verhuizing van een aantal winkels, wordt nu gewerkt aan de bouw van nieuwe winkelunits. Dat zijn er straks meer dan in de oude situatie. Er komt ook een parkeergarage. Daarnaast wordt de looproute in het winkelcentrum verbeterd en komt er een centraal overdekt plein met verschillende voorzieningen zoals horeca, openbare toiletten en speelgelegenheid. Een mix van grote winkels en kleine winkels met een onderscheidend assortiment en aanvullende voorzieningen zoals horeca vinden wij belangrijk. We willen waar mogelijk flexibel omgaan met de grenzen tussen detailhandel en horeca, zodat er ruimte is voor initiatieven die aansluiten bij de huidige wensen van de consumenten.

 

Wij vinden het belangrijk dat de uitstraling van het winkelcentrum aan de buitenzijde verbetert. Met name aan de Rivierweg zetten we in op zoveel mogelijk aantrekkelijke gevels met etalages en enkele winkelentrees. Zo geven we vorm aan onze ambitie om van de Rivierweg een mooie stadsstraat te maken. De verbetering van de gevel gaat samen op met verbeteringen in de openbare ruimte en in de verkeersstructuur.

De afbeeldingen hiernaast laten impressies zien van het nieuwe winkelcentrum.
  • 2016
  • 2017
  • 2018
  • 2019
  • 2020
  • 2021
  • Verbouwing RET-station Kerklaan

  • Verbouwing Koperwiek middendeel

  • Bouw parkeergarage

  • Verhuizing van de Rabobank

  • Capelle kiest: een ontwerp voor het Stadsplein

  • Verbouwing RET-station Stadsplein

  • Uitbreiding Koperwiek onder metrobaan

  • Herinrichting van het Stadsplein

  • Nu

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over dit project?

Robin van GaalStuur een bericht
06 - 27979364010 - 284 8571maandag t/m donderdag