Vernieuwen winkelcentrum De Koperwiek

Uitbreiding en vernieuwing winkelcentrum de Koperwiek
  • Uitbreiding en vernieuwing winkelcentrum
  • Meer sfeer en beleving
  • Nieuwe parkeergarage
  • Nieuw stadsplein
  • Vernieuwing metrostation
28 mrt

Update verbouwing

De renovatie en uitbreiding van winkelcentrum De Koperwiek door eigenaar Wereldhave vordert flink.

In oktober 2018 werd het eerste deel van fase 2 officieel geopend: de vernieuwde entree aan de Rivierweg, de nieuwe parkeergarage en het horecaplein. C&A en Only worden binnenkort geopend in de nieuwe winkelpassage. De onderdoorgang (fase 2B) richting Albert Heijn en de vernieuwde entree aan de Kerklaan krijgen ondertussen ook steeds verder vorm. Het casco is daar bijna klaar. Er is gestart met het plaatsen van de puien bij de entree en de glaskap op de nieuwe passage. Ook worden deze maand de dakterrassen met groene wand aangebracht voor de bewoners aan de Duikerlaan 72-86. De oplevering van fase 2B staat gepland voor het tweede kwartaal van 2019.

De nieuwe toiletten, gelegen naast de entree van de Action, worden naar verwachting voor de zomer opgeleverd. Er komen, naast gewone toiletten, ook faciliteiten voor mindervaliden, een nursery en een family room.

Daarna start de gemeente met de herinrichting van de buitenruimte rondom het kruispunt Kerklaan / Fluiterlaan.

Wereldhave vernieuwt winkelcentrum De Koperwiek. Het winkeloppervlak wordt vergroot en er is een parkeergarage gebouwd. De looproutes in het winkelcentrum worden beter met een extra onderdoorgang. Ook is inmiddels een horecaplein geopend met horeca, speelgelegenheid en op een later moment openbare toiletten.
Een impressie en het beeld op 18 maart 2019.

Mensen gaan tegenwoordig minder naar (winkel)centra om alleen te winkelen, maar zien dit als een gezamenlijk dagje uit en combineren dit met bijvoorbeeld een bezoek aan de horeca. De beleving van een winkelcentrum wordt steeds belangrijker.

 

Wereldhave (de eigenaar van winkelcentrum De Koperwiek) wil daarom meer sfeer en beleving in het winkelcentrum aanbrengen. Een mix van grote winkels en kleine winkels met een onderscheidend assortiment en aanvullende voorzieningen zoals horeca kan daarbij helpen. Wereldhave wil waar mogelijk flexibel omgaan met de grenzen tussen detailhandel en horeca, zodat er ruimte is voor initiatieven die aansluiten bij de huidige wensen van de consumenten.

 

Om het bovenstaande te kunnen realiseren, verhuizen verschillende winkels naar andere locaties in de Koperwiek. Ook bouwt Wereldhave nieuwe winkelunits.

 

Klik hier voor nieuws over de Koperwiek.

 

Wereldhave ziet graag dat ook de uitstraling van het winkelcentrum aan de buitenzijde verbetert. Met name aan de Rivierweg zet Wereldhave in op zoveel mogelijk aantrekkelijke gevels met etalages en enkele winkelentrees. Zo geeft Wereldhave vorm aan de ambitie om van de Rivierweg een mooie stadsstraat te maken. De verbetering van de gevel gaat samen op met verbeteringen in de openbare ruimte en in de verkeersstructuur, waar de gemeente haar verantwoordelijkheid in neemt.

De afbeeldingen hiernaast laten impressies zien van het nieuwe winkelcentrum.
De fasering van de verbouwing van De Koperwiek is hiernaast te zien.

Voortgang

In maart 2017 is door de gemeente, Wereldhave en RET het startsein gegeven voor de ontwikkelingen. Tijdens een gezamenlijk informatiebijeenkomst werden de plannen gepresenteerd aan omwonenden van het Stadshart. 

 

De vernieuwing van het winkelcentrum De Koperwiek is in 2017 gestart en vindt in fases plaats. Deze fasering van de verbouwing van De Koperwiek is hierboven te zien. Na de (soms tijdelijke) verhuizing van een aantal winkels, wordt gewerkt aan de bouw van nieuwe winkelunits en het verbeteren van de looproute in het winkelcentrum. In oktober 2018 zijn de parkeergarage  en het centraal overdekte plein opgeleverd (fase 2a). Ook fase 2b aan de zijde Duikerlaan is bijna klaar. Hierbij is een onderdoorgang gerealiseerd onder de flats boven de Koperwiek. Hierdoor kun je inmiddels een rondje lopen tijdens het shoppen!

 

Als fase 2b gereed is, start de gemeente met de herinrichting van de buitenruimte rondom het kruispunt Kerklaan / Fluiterlaan  en rotonde Duikerlaan.

 

Het pand van de Rabobank op het Stadsplein is in 2018 gesloopt om plaats te maken voor de uitbreiding van winkelcentrum De Koperwiek (fase 3). Deze uitbreiding (fase 3) is in onderzoek. De interne verbouwingen binnen de Koperwiek (fase 4) starten naar verwachting eind 3e kwartaal 2019 en zijn in de zomer van 2020 gereed.  Aansluitend op fase 4 wordt de buitenruimte door de gemeente aangepast.

De bouw van het nieuwe metrostation wordt gestart. Zodra de werkzaamheden aan De Koperwiek en het metrostation bijna zijn afgerond, wordt gestart met de herinrichting van het Stadsplein.

 

Voor de beoogde planning van alle werkzaamheden in het centrum van Capelle klikt u hier.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over dit project?

Robin van GaalStuur een bericht
06 - 27979364010 - 284 8571maandag t/m donderdag