Een aantrekkelijk Stadshart

Een kloppend hart voor Capelle
 • een modern en comfortabel metrostation
 • een vernieuwd winkelcentrum de Koperwiek
 • Stadsplein als huiskamer van Capelle
24 sep

Sloop Rabobankgebouw is gestart

Als opening van de derde editie van de CentrumXpeditie maakte wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) met een grote grijper zaterdagmiddag een begin aan de sloop van het oude Rabobankgebouw. Het verouderde kantoorgebouw in Capelle gaat tegen de vlakte en maakt plaats voor de verdere ontwikkeling van winkelcentrum De Koperwiek, de RET en het nieuwe Stadsplein. De sloop zal naar verwachting begin november zijn afgerond.

Een aantal jaar geleden is de vernieuwing van winkelcentrum De Koperwiek al ingezet met de verbouwing en beperkte uitbreiding in het oostelijk deel van De Koperwiek (fase 1) ter hoogte van de Jumbo, Roobol en Geveke.

Vernieuwen winkelcentrum de Koperwiek

In 2017 is de vernieuwing doorgezet naar het middendeel (fase 2A), het gebied waar winkels als Kruidvat, Ici Paris en Xenos zich bevinden. Hier worden niet alleen een horecaplein en nieuwe winkelunits gerealiseerd, maar ook een tweelaagse parkeergarage met circa 280 gratis parkeerplaatsen. De parkeergarage wordt groen ingepast ter hoogte van de toegang aan de Kerklaan-zijde. De eerste winkelunits worden medio 2018 opgeleverd, de parkeergarage opent de deuren nog voor de feestdagen.

 In 2018 wordt begonnen met fase 2B. In deze fase wordt het expeditiehofje aan de Duikerlaan bebouwd en wordt een doorgang gerealiseerd ter hoogte van Belder en Vodafone richting de locatie van voorheen slager Hartmans. Met de realisatie van fase 2B wordt een winkelrondje gecreëerd.  zodat het winkelend publiek via twee routes door het winkelcentrum kan lopen.

Lees hier meer informatie over de vernieuwingen in winkelcentrum De Koperwiek.

 

Vernieuwen metrostation

In 2017 heeft ook de vernieuwbouw van het RET-station aan de Kerklaan-zijde plaatsgevonden. Het stationsgebouw uit 1994 heeft plaatsgemaakt voor een modern, comfortabel en veilig metrostation.  Onder het station bevindt zich de bewaakte, gratis fietsenstalling van de gemeente met plaats voor ruim 200 fietsen.

 

 

Lees hier meer informatie over:

- Vernieuwen metrostation Capelle Centrum

- Fietsvoorzieningen metro Capelle Centrum

 

Sloop Rabobank

In de eerste helft van 2018 worden de voorbereidingen getroffen voor de sloop van de Rabobank. Na de bouwvak 2018 kan de uitbreiding van De Koperwiek aan het Stadsplein onder de metrobaan (fase 3) plaatsvinden. Tegelijkertijd zal het RET-station aan de Stadspleinzijde worden vernieuwd. Het nieuwe station krijgt daarbij ook een in-/uitgang in het winkelcentrum binnen De Koperwiek.

 

Herinrichten Stadsplein

Aansluitend zal het Stadsplein opnieuw worden ingericht. Het ontwerp daarvoor is in 2017 gekozen door de Capellenaar. In een verkiezing waarin meer dan 2500 stemmen zijn uitgebracht, heeft Capelle gekozen voor het lijnenmodel. In dit ontwerp is veel aandacht voor water, groen en zitelementen. Het nieuwe Stadsplein biedt bovendien ruimte voor de weekmarkt én meer terrassen.

 

Lees hier meer informatie over het nieuwe Stadsplein.

Doe mee!

Het realiseren van een kloppend hart voor Capelle gaat gepaard met wegafsluitingen, bouwlawaai en een tijdelijk verhoogde parkeerdruk: er wordt wat gevraagd van de Capellenaar. Daarom geven we tussentijds ook graag wat terug aan Capelle: in 2018 gaat dat vooral om feestelijke (her)openingen van winkels, de parkeergarage, het metrostation en belangrijke verkeerskruisingen in het Stadshart. Capellenaren krijgen op die manier beetje bij beetje hun vertrouwde, maar moderner, groener en veiliger geworden Stadshart terug. 

 

Voortgang

De RET heeft in 2017 het metrostation aan de Kerklaanzijde vernieuwd. Wereldhave is begonnen met de revitalisering van winkelcentrum. De ver-/nieuwbouw van het RET-station aan de Stadspleinzijde, fase 3 Stadsplein en fase 2b Duikerlaan beginnen in 2019. De revitalisering, verbouwing en uitbreiding in het Stadshart wordt afgerond met de oplevering van het nieuwe Stadsplein, medio 2020.

 • 2016
 • 2017
 • 2018
 • 2019
 • 2020
 • 2021
 • Verbouwing Koperwiek fase 2a

 • Opening nieuwe winkels Koperwiek fase 2a

 • Opening parkeergarage fase 2a

 • Sloop Rabobank Stadsplein

 • Uitbreiding Koperwiek fase 2b

 • Vernieuwing RET-station Stadsplein

 • Uitbreiding Koperwiek fase 3

 • Realisatie nieuw Stadsplein

 • Nu

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over dit project?

Yücel ÖzmenStuur een bericht
06 53 94 99 98 010 - 284 8731maandag t/m vrijdag