Tweede editie CentrumXpeditie zaterdag 23 september 2017

Op zaterdag 23 september 2017 vindt de tweede editie van de CentrumXpeditie plaats! Was u er vorig jaar ook bij? Vorig jaar heeft wethouder Dick van Sluis de route van 5 kilometer officieel geopend. Dat was het eerste feestje in een reeks van vier. In 2016 heeft de gemeente in overleg met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties met elkaar besproken dat we ieder jaar de ontwikkelingen vieren. Ook voor dit jaar is de organisatie daarvoor in volle gang!

 

 

Wat is er te doen?

Graag nemen wij u mee langs alle ontwikkellocaties waar de afgelopen tijd werkzaamheden zijn verricht of waar op korte termijn werkzaamheden staan gepland. Zo is bijvoorbeeld aan de Rubenssingel te zien dat het terrein klaar is voor de bouw van 17 zelfbouwwoningen, het park achter het gemeentehuis is heringericht en op zaterdag 23 september zal de nieuwe naam voor dit park worden onthuld.

 

We gaan graag met Capellenaren in gesprek over de aanstaande en reeds zichtbare ontwikkelingen. Zo laten we onder andere twee 3D-ontwerpen voor het Stadsplein zien met een VR bril, kan men met een bouwhelm het terrein op van de nieuwe parkeergarage, kunnen kinderen zelf een huis knutselen op de Mient en wordt de Werkkamer (bouwkeet op het Amnestyplein) geopend.

 

Benieuwd naar alle activiteiten op deze dag?
Alle activiteiten voor deze dag staan op de beleefbare routekaart die vanaf vrijdag 22 september op te halen is in de Werkkamer. Ook maken wij verschillende activiteiten bekend op onze Facebookpagina Centraal Capelle.

 

Extra routes

Waar we vorig jaar enkel de officiële centrumXpeditie route hadden, hebben we dit jaar, speciaal voor de viering, een extra route toegevoegd. Zo is er speciaal voor de kleinere Capellenaren een “mini-Xpeditie” die iets korter is dan de centrumxpeditie.

 

Avondprogramma

Voor het eerst hebben we tijdens de CentrumXpeditie ook een avondprogramma met onder andere optredens van Glennis Grace en  Xander de Buisonjé en gaat de Live Band Just Friends optreden, waar ook wethouder Dick van Sluis onderdeel van is. 

 

 

Vragen over dit evenement?

Neem contact met ons op via centraalcapelle AT capelleaandenijssel DOT nl.