Zelfbouwlocatie Rubenssingel

Zelfbouwers bouwen eigen droomhuis op de Rubenssingel
 • Zelfbouw
 • Gemengd woonmilieu
 • Oplevering woningen in 2019
19 feb

Update zelfbouw Rubenssingel

De zelfbouwwoningen van het project Rubenssingel zijn inmiddels uit de steigers. Naar verwachting worden de woningen vanaf begin april 2019 opgeleverd.

 

De Rubenssingel is een unieke locatie aan het water, waar toekomstige bewoners zelf de bouw van hun woning regisseren. Zelfbouw brengt variatie, dynamiek en kleur in het straatbeeld, is vernieuwend, geeft keuzemogelijkheden aan de koper en zorgt voor betrokkenheid van bewoners bij hun buurt. Aan de Rubenssingel is ruimte voor de realisatie van 17 droomwoningen. Na de aankoop van een kavel kan de koper zelf een woning laten ontwerpen en bouwen passend binnen het kavelpaspoort van deze locatie.

Beschikbare kavels

Op dit moment zijn er geen kavels meer beschikbaar op de Rubenssingel.

 

Op woensdag 28 maart 2018 werd op symbolische wijze het startsein gegeven voor de bouw van de woningen van het zelfbouwproject de Rubenssingel.

Voortgang

Het gebiedspaspoort is op 14 maart 2016 door de gemeentereaad vastgesteld. Het project verloopt conform planning. In februari 2018 is de grond bouwrijp gemaakt. In overleg met de verschillende aannemers wordt er een terrein ingericht voor de bouwplaats en opslag. Het parkeerterrein aan de Rubenssingel wordt afgesloten en omwonenden moeten elders parkeren. Het fiets- en voetpad langs de singel wordt aan beide zijde afgesloten, fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Rubenssingel. De boomstobben langs de singel worden verwijderd. Op het terrein wordt een bouwplaats ingericht, bouwwegen aangelegd en een deel van het riool aangebracht. Het bouwterrein is afgezet met hekken. Hierna is het terrein aan de zelfbouwers ter beschikking gesteld om de woningen te realiseren.

 

Eerste paal op 28 maart 2018

Op woensdag 28 maart 2018 werd op symbolische wijze het startsein gegeven voor de bouw van de woningen van het zelfbouwproject de Rubenssingel. De omwonenden van de Rubenssingel waren uitgenodigd op het bouwterrein en zagen hoe de zelfbouwers in het bijzijn van wethouder Dick van Sluis de eerste paal sloegen. Hieronder kunt u de verschillende ontwerpen  en enkele foto's van de feestelijke middag zien.

 

Kijkmiddag 11 juli 2018

Op woensdag 11 juli was er een kijkmiddag voor de nieuwe bewoners van zelfbouwlocatie de Rubenssingel. De eerste contouren van de zelfbouwwoningen zijn een feit, waardoor het enthousiasme van de zelfbouwers zichtbaar groeit. Bouwbedrijf Van Leent deelde spuitbussen uit waarmee de zelfbouwers hun woning op een creatieve manier konden personaliseren. De begane grondvloeren en de eerste verdiepingsvloeren zijn nu bijna allemaal geplaatst. Het opleveren van de eerste woningen staat gepland in het eerste kwartaal van 2019.

 

Kijkmiddag 12 december 2018
Op woensdag 12 december 2018 was er een kijkmiddag voor een aantal zelfbouwers van het project Rubenssingel. Zo konden zij de voortgang van de bouw van hun nieuwe woning bekijken. De eerste woning binnen het project is inmiddels opgeleverd.

 • 2016
 • 2017
 • 2018
 • 2019
 • 2020
 • 2021
 • Bouw woningen

 • Nu

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over dit project?

010 - 284 8710maandag t/m donderdag