Zelfbouwlocatie Rubenssingel

Bouw je eigen droomhuis
 • Zelfbouw
 • Start bouwrijp maken in april 2017
 • Gemengd woonmilieu
13 mrt

Nog een aantal kavels beschikbaar

Uw droomhuis bouwen op de Rubenssingel? En wilt u graag geholpen worden met de keuze van een architect en aannemer? De laatste kavels worden met een vaste architect en aannemer aangeboden die u begeleiden in het zelfbouwproces.

 

Op de verkoopkaart ziet u welke kavels nog beschikbaar zijn. De grondprijs voor de kavels in het hof zijn €410,00 per m2 en aan het water zijn de kavels €500,00 per m2 (incl. btw). De beschikbare kavels verkopen wij vanuit het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

 

Omdat we merken dat veel geïnteresseerden graag geholpen willen worden met de keuze van een architect en aannemer, bieden we de resterende kavels sinds kort aan met een vaste architect en aannemer.  Alle woningen worden turnkey geleverd, dus inclusief keuken, badkamer, toilet en berging. Indien u wijzigingen wil is dit mogelijk; meer en minderwerk kan worden besproken met de aannemer.

 

Interesse? Neem dan snel contact met ons op via 010 - 284 8456 of via zelfbouw@capelleaandenijssel.nl. Meer informatie kunt u vinden op www.ikbouwincapelle.nl

 

.

De Rubenssingel is een unieke locatie aan het water, waar toekomstige bewoners zelf de bouw van hun woning regisseren. Zelfbouw brengt variatie, dynamiek en kleur in het straatbeeld, is vernieuwend, geeft keuzemogelijkheden aan de koper en zorgt voor betrokkenheid van bewoners bij hun buurt.

De Rubenssingel is een unieke locatie aan het water, waar toekomstige bewoners zelf de bouw van hun woning regisseren. Zelfbouw brengt variatie, dynamiek en kleur in het straatbeeld, is vernieuwend, geeft keuzemogelijkheden aan de koper en zorgt voor betrokkenheid van bewoners bij hun buurt. Aan de Rubenssingel is ruimte voor de realisatie van 17 droomwoningen.  Na de aankoop van een kavel kan de koper zelf een woning laten ontwerpen en bouwen passend binnen het kavelpaspoort van deze locatie.

 

De bestaande voetbrug die de locatie verbindt met het park wordt vervangen door een nieuwe fiets- en voetgangersbrug. De brug wordt onderdeel van een nieuwe fietsverbinding van het stadshart naar de IJssel. De woningen, die met hun voorkant naar het water komen te staan, begeleiden deze fietsroute. We houden in het plan ook rekening met de wens voor een groene spel- en/of ontmoetingsplek. Dit wordt ook samen met toekomstige bewoners bedacht.

 

Alle ambities en gewenste kaders voor de bebouwing, openbare ruimte, beeldkwaliteit, verkeer en parkeren zijn beschreven in een gebiedspaspoort.

 

Beschikbare kavels

Op dit moment zijn er op de locatie Rubenssingel nog drie kavels per direct beschikbaar: HK5, TK7 en HK2. Voor de kavels HK6, TK1, TK6 en TK10 zijn we met een geïnteresseerde in gesprek. U kunt zich uiteraard wel op de reservelijst laten plaatsen. Laat het ons weten via: zelfbouw@capelleaandenijssel.nl

 

De kavels worden sinds kort met een vaste architect (Tukker Architectuur en advies) en aannemer (Bouwbedrijf Van Leent) aangeboden. Reden is dat veel klanten graag geholpen willen worden met de keuze van een architect en aannemer. Voor meer informatie over de verkoop van de kavels, ga naar www.ikbouwincapelle.nl

Deze impressie laat zien hoe de woningbouw aan de waterkant er uit kan zien. De tweede foto laat de huidige situatie zien.
Deze impressie laat zien hoe de woningbouw van de hofwoningen er uit kan zien. De tweede foto laat de huidige situatie zien.

Voortgang en planning

Het gebiedspaspoort is op 14 maart 2016 door de gemeentereaad vastgesteld. Het project verloopt conform planning. In maart 2017 wordt de grond bouwrijp gemaakt, waardoor in april de eerste kavels kunnen worden uitgegeven voor bebouwing. Eind 2017 kunnen de eerste woningen worden opgeleverd.

Deze foto's laten zien hoe de locatie er op dit moment uit ziet.

Doe mee!

Zelfbouw is bij uitstek de manier om bewoners bij de herontwikkeling te betrekken.  De toekomstige bewoners kunnen zelf hun woning vorm geven. Capellenaren hebben ook kunnen meedenken over het vastgestelde gebiedspaspoort. Één van de zelfbouwstellen op de Rubenssingel zijn Sander en Mariska. Wij volgen hen in het proces naar hun droomwoning.

 • 2016
 • 2017
 • 2018
 • 2019
 • 2020
 • 2021
 • Terrein bouwrijp maken

 • Uitgifte zelfbouwkavels

 • Bouw woningen

 • Oplevering eerste woningen

 • Nu

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over dit project?

010 - 284 8710maandag t/m donderdag