Kwaliteitsverbetering Amandelpark

Modern wonen en zorgverlening in het Amandelpark
 • Upgrade inrichting park
 • Verbeteren toegankelijkheid voor fietsers en voetgangers
 • Ontwerp maken samen met bewoners
7 dec

Experimenten in het Amandelpark

Een aantal studenten van de Hogeschool Rotterdam heeft het afgelopen half jaar onderzoek gedaan naar de kwaliteitsbetering van het Amandelpark. Met enthousiasme en een frisse blik hebben zij verschillende ideeën gevormd om het gebied te optimaliseren.

Deze ideeën presenteren zij graag aan u in de vorm van een tweetal experimenten. Op woensdag 13 december vindt het eerste experiment plaats van 12:00 tot 14:00uur. De studenten gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor onder andere een moestuin.

 

Van dinsdag 19 december t/m donderdag 21 december staat het tweede experiment gepland. Op dinsdag en donderdag kunt u tussen 09:00 en 12:00uur door een VR bril hun idee beleven. Op woensdag de 20e kan dit tussen 12:00 en 15:00uur. Zij vinden uw mening erg belangrijk, en hopen dat ook op uw komst!

Met diverse maatregelen zorgen we voor een kwaliteitsverbetering van het Amandelpark, zodat mensen (jong en oud) er graag heen gaan.

Het Amandelpark ligt dicht bij het centrum maar veel inwoners van Capelle aan den IJssel weten niet van het bestaan van dit park. Dit komt onder andere doordat het park aan de buitenzijde geen toegankelijke en groene uitstraling heeft. De plantentuin van het Amandelpark is mooi ingericht, maar ligt besloten in het park. De rest van het park heeft een sobere uitstraling.

 

Om ervoor te zorgen dat jong en oud het park beter (kunnen) gebruiken, verbeteren we de toegankelijkheid voor fietsers en voetgangers vanuit het stadshart en de omliggende wijken. Een nieuw fietspad door het Amandelpark verbindt het park met het scholencluster Alkenlaan-Pelikaanweg en met het Schollebos. Daarmee wordt het Amandelpark onderdeel van een belangrijke wandel- en fietsverbinding in Centraal Capelle. Ook zorgen we ervoor dat de kwaliteiten van het park (plantentuin, water, speelplek) beter zichtbaar en bruikbaar zijn en aantrekkelijker zijn ingericht.

Foto's van de huidige situatie in het Amandelpark.
Een impressie hoe de looproute vanuit het winkelcentrum naar het Amandelpark aantrekkelijker gemaakt kan worden. De tweede foto laat de huidige situatie zien.

Doe Mee

Bewoners worden betrokken bij het ontwerp van het park. Hierbij kunnen we ook onderzoeken of er bij bewoners interesse is om een deel van het park zelf te onderhouden en om activiteiten en evenementen te organiseren die passen bij het karakter van het park.

Deze schets laat de ambities voor het Amandelpark zien.
Een impressie hoe het park er in de toekomst uit kan zien: een voet- en fietspad, de herontwikkeling van d’Amandelhof en Hoven II. De tweede foto laat de huidige situatie zien.

Projectvoortgang

Gemeente Capelle aan den IJssel heeft het voorlopige ontwerp gereed en gaat dit nog toetsen bij de bewoners. Er wordt een bewonersbijeenkomst georganiseerd, waar bewoners inbreng kunnen leveren. Op basis van de gemaakte opmerkingen tijdens de bijeenkomst worden de concept tekeningen definitief gemaakt.

 • 2016
 • 2017
 • 2018
 • 2019
 • 2020
 • 2021
 • Bewonersbijeenkomst, bewonersinbreng

 • Voorbereidingsfase

 • Werk in uitvoering: kwaliteitsverbetering Amandelpark

 • Nu

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over dit project?

Yücel ÖzmenStuur een bericht
06 53 94 99 98 010 284 8731maandag t/m vrijdag