Herinrichten Amnestyplein en fiets- en wandelpad naast metro

Een aantrekkelijk plein en duidelijke fiets- en wandelroute
  • Overgang naar park
  • Aantrekkelijke uitstraling
  • Groen
  • Verbetering loop- en fietsroutes
  • Kansen voor een regenboogpad
2 mrt

De Werkkamer: open dinsdag t/m zaterdag van 10:00 -16:00 uur!

In de Werkkamer kun je terecht met al je vragen over alle nieuwe plannen in het Centrum. Loop gerust binnen! De Werkkamer is op zaterdag 23 september 2017 geopend door wethouder Dick van Sluis. Waar wij voorheen in de Huiskamer alle nieuwe plannen met elkaar hebben gedeeld en ideeën hebben verzameld, werken we nu hard aan de uitvoering.

Het Amnestyplein moet een mooie overgang gaan vormen van het stadshart naar het park erachter.

Het Amnestyplein ligt aan de rand van het stadshart en moet een mooie overgang gaan vormen van het stadshart naar het park erachter. Dit doen we door het plein een aantrekkelijkere uitstraling met meer groen en meer water te geven. Het Stadsplein begrenzen we aan de kant van Rivierweg met bomen. In het gebied langs de metrobaan worden de fiets- en looproutes verbeterd. Het huidige skatepark krijgt een andere plek en wordt samen met de gebruikers opnieuw ingericht.

 

De zone rondom het Amnestyplein of het park achter het gemeentehuis biedt kansen voor de aanleg van een regenboogpad, een blijvende uiting om te laten zien dat iedereen welkom is. Dit is geen zebrapad, maar een kleurrijk pad dat een aantal plekken met elkaar verbindt. De aanleg van een regenboogpad sluit aan bij de wens van Capellenaren om het stadshart kleurrijker te maken en sluit aan bij de positie van de gemeente als koplopergemeente op het gebied van LHBT-emancipatiebeleid (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders).

Deze impressie laat zien hoe de locatie er in de toekomst uit kan zien. De tweede foto laat de huidige situatie zien.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over dit project?

06 29 57 82 25010 284 8731maandag t/m vrijdag