De ambities van Centraal Capelle

In 2015 is samen met bewoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties gewerkt aan een toekomstvisie voor het centrumgebied van Capelle aan den IJssel: de Gebiedsvisie Centraal Capelle. Op 14 maart 2016 heeft de gemeente een besluit genomen over de gebiedsvisie en de -paspoorten. Sinds 2016 realiseert de gemeente de ambities uit de gebiedsvisie in samenwerking met bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Inmiddels zijn er in het centrum van Capelle aan den IJssel al vele veranderingen uit de gebiedsvisie zichtbaar! 

 

Waar kunt u de ambities vinden?

Om ervoor te zorgen dat u alle ontwikkelingen op de voet kunt volgen en kunt meedoen is de gebiedsvisie vormgegeven in een route door het gebied: de CentrumXpeditie. U kunt de route lopen met behulp van een papieren routekaart. Deze kunt u ook ophalen in "De Werkkamer" aan het Amnestyplein 3 op dinsdag t/m vrijdag. Daar kunt u ook terecht voor meer informatie over alle ontwikkelingen in het centrumgebied en de specifieke locaties. En u kunt de concept-plannen via deze website www.centrumXpeditie.nl bekijken.

 

Downloads:

 

Gebiedsvisie

     

Gebiedspaspoorten

Naast een gebiedsvisie zijn zogenoemde gebiedspaspoorten opgesteld voor locaties in het centrumgebied waar een ontwikkeling gaat plaatsvinden. Hieronder kunt u de diverse gebiedspaspoorten downloaden.

 

Doe mee!

De komende jaren blijven we actief met Capellenaren samenwerken aan de verbetering van Centraal Capelle. Zo hebben we toekomstige bewoners erbij betrokken om zelf hun droomhuis te (laten) bouwen aan de Rubenssingel en op De Mient. Inmiddels worden deze huizen gerealiseerd. En de komende periode betrekken we u ook graag bij bijvoorbeeld het opnieuw inrichten van parken, de centrumring, het Stadsplein en de organisatie van meer evenementen in het centrum. En heeft u een initiatief? Ook daarover gaan we graag in gesprek.