Een kloppend hart

Er is behoefte aan een aantrekkelijk en levendig stadshart dat het vanzelfsprekende centrum vormt van Capelle aan den IJssel. Met het Stadsplein als ‘huiskamer van de stad’ waar Capellenaren elkaar ontmoeten en waar voor iedereen altijd iets te beleven is.

 

Meer gezamenlijke activiteiten

De wekelijkse markt en jaarlijkse kermis zijn belangrijke trekkers in het centrum. Ook is Centraal Capelle rijk aan voorzieningen als het Isala Theater, jongerencentrum Capsloc, bibliotheek Aan den IJssel en de Vijverhof. Door een betere samenwerking kunnen deze voorzieningen een groter en breder publiek aanspreken. Helemaal als ook de samenwerking wordt gezocht met de horeca en winkelcentrum De Koperwiek. Het is daarbij belangrijk een beter en uitgebreider aanbod van activiteiten en evenementen te creëren voor jong en oud. De gemeente stimuleert samenwerking tussen voorzieningen en neemt samen met Wereldhave het initiatief om de samenwerking tussen partijen in het stadshart te versterken.

 

Extra centrumvoorzieningen voor jong & oud

Bewoners waarderen de huidige vernieuwingen in winkelcentrum De Koperwiek. Dat is een stimulans om de vernieuwingsplannen de komende jaren voortvarend uit te voeren. Ook het Stadsplein vraagt volgens bewoners om een ingrijpende verandering. Een ruimer aanbod aan winkels, restaurants en cafés met terrasjes, meer groen en een voorziening als een bioscoop of bowlingbaan vergroot daarnaast de aantrekkingskracht van het stadshart.

Parkeerplaats voor iedereen

De vraag naar parkeerplaatsen neemt toe en om aan deze behoefte te voldoen, zorgen we, in samenwerking met Wereldhave, voor extra parkeerplaatsen voor (elektrische) auto’s en fietsen. Nu al wijken automobilisten regelmatig uit naar andere winkelgebieden omdat ze in het stadshart niet binnen een acceptabele tijd een parkeerplaats vinden. Dat is onwenselijk. Bovendien verbreden we bestaande parkeervakken om het gebruiksgemak te vergroten en verbeteren we de vindbaarheid van de parkeerplaatsen. Omdat we de aantrekkelijkheid van het stadshart willen vergroten, blijft het parkeren gratis.

 

Alle investeringen in een kloppend stadshart zijn in lijn met de oproep van ondernemers en bewoners om ‘niet te vernieuwen om het vernieuwen’. Ze zijn gericht op het creëren van meer leven en beleving in het stadshart.